Oğuzhan AKYENER
TESPAM Başkanı
oakyener@tespam.org/tr
Rusya ile uçak krizi sonrası yeniden toparlanan ilişkiler neticesinde tekrar gündeme gelen Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi kapsamındaki gelişmeler uluslararası kamuoyu tarafından dikkatle incelenmektedir. Rusya gaz arzı için çok stratejik bir adım olacak olan, bunun da yanı sıra hem Avrupa (özellikle Balkanlar ve Güney Avrupa) hem de Türkiye hatta Hazar coğrafyasındaki gaz tedarikçileri açısından da önemli olacak olan bu proje bazı uzmanlar tarafından Rusya’nın diğer önemli projesi olan Nord Stream 2 Gaz Boru Hattı Projesi ile rakip gösterilerek kıyaslanmaktadırin ne anlama geldiğinden bahsedilecektir. Akabinde kapsadığı coğrafyaya değinerek, ihtiva ettiği keşfedilmiş petrol ve gaz kaynakları ile bu kaynakların ne anlama geldiği incelenecektir.
[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Makalenin PDF versiyonu için tıklayınız”][pdfviewer width=”100%” height=”849px” beta=”true/false”]https://www.tespam.org/tr/wp-content/uploads/2016/10/NStream-vs-TStream.pdf[/pdfviewer][/accordion_item][/accordion]
[share_box]
“Yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları TESPAM’a aittir. Tekrar yayınlanması halinde kaynak gösterilerek bu sayfaya aktif bağlantı sağlanması zorunludur.”
“Türkiye’deki enerji politikaları odaklı ilk ve tek sivil yapılanma…”
“Enerji politikaları alanında gündemi uzaktan takip etmeye çalışan bir Türkiye yerine, gündem belirleyen bir Türkiye’ye ulaşma idealiyle…”
TESPAM-Türkiye Enerji Politikaları ve Araştırmaları Merkezi